Grupper & event

Upplev Vikingaliv tillsammans

Besök Vikingaliv tillsammans med din grupp

Samla dina vänner och besök Vikingaliv. Här kan ni boka en privatguidad visning. Upplev vikingafärden Ragnfrids saga tillsammans och avsluta ert besök med att avnjuta en bit mat på restaurang Glöd.

För grupper om minst 10 personer erbjuder Vikingaliv ett rabatterat pris på inträdet som är 129 kr/pers. Vi har också en mängd paketförslag för er som vill kombinera ert besök med mat och guidade visningar.

Guidade visningar

Ni kan addera en kort guidad visning som ger er en introduktion till vikingatiden eller en djupgående visning för er som verkligen vill grotta ned er i vikingatiden. Eller varför inte någon av våra temavisningar, kanske något tema som passar dig och din grupp extra bra. Vi erbjuder teman som; runstenarnas berättelser, vikingarnas skepp och resor, sagor och mytologi, det visar benen eller varför inte bland valkyrior och husfruar.

Äventyr och lärande för skolor

Vikingaliv erbjuder roliga, spännande och lärorika lektioner för både mellanstadiet och högstadiet.

Låt er fest bli historisk!

Efter att Vikingaliv stängt för dagen erbjuder vi möjligheten för er att ha museet exklusivt för er själva. Börja kvällen med ett glas mjöd i utställningen där livet på vikingatiden levandegörs – lär dig mer om hur man reste, levde och åt.

Därefter välkomnas ni på en resa med vikingafärden Ragnfrids saga som tar er med tillbaka till år 963. Väl framme efter resan får ni slå er till bords på Glöd, Vikingalivs restaurang med fantastisk utsikt över vattnet i Wasahamnen. Här erbjuds mat med modern nordisk känsla. Om så önskas ordnar vi såklart ett dansgolv efter middagen!

Skicka en bokningsförfrågan nedan så hjälper vi till att skräddarsy just ert event!

Är ni intresserade av en annorlunda konferens? Här kan allt från 10 personer till 200 personer konferera tillsammans och kombinera det med en historisk upplevelse och vikingatida aktiviteter!

Julbord på Vikingaliv!

Missa inte Vikingalivs Midvintergille. Börja kvällen med glögg vid den sprakande elden från våra vedkorgar, fortsätt upp i vår utställning där ni får en introducerande guidad visning om vikingatiden. Därefter får du följa med på en resa, Ragnfrids saga, och bevittna plundringen i väst och trälhandeln i öst. Kvällen fortsätter på restaurang Glöd. Här erbjuds en trerättersmiddag med traditionell julmat, som till exempel flera sorters sill, kallrökt lax, julskinka, köttbullar, prinskorv, revbensspjäll, Janssons frestelse, ostkaka och julgodis. Midvintergillet avnjuts i underbar miljö med utsikt över Wasahamnen.

Boka en visning