Jobba med oss på Vikingaliv

Här presenteras lediga tjänster på Vikingaliv

Är du vår nästa medarbetare?

Just nu söker vi två museivärdar på deltid. En museivärd på fokus på butik och försäljning och en museivärd och guide. Vikingaliv är ett upplevelsemuseum som ligger på Djurgården i Stockholm och levandegör en av historiens mest mytomspunna tidsperioder. Vikingalivs museibutik är förlängning av vår utställning, en del där vi kan ge våra besökare det lilla extra. I Butiken hittar besökarna allt ifrån egendesignade souvenirer till helt unika produkter.

Arbetsuppgifter
Huvudsakliga arbetsuppgifter är att ge våra besökare en oförglömlig dag på Vikingaliv genom att gladeligen ta emot dem i entrékassan, guida dem i utställningen, lära ut hur man spinner eller spelar Hnefatafl, vinka av dem på Vikingafärden, svara på frågor om vår utställning, var toaletten är, när spårvagnen går, och varför det inte är horn på hjälmarna.
Som Museivärd med fokus butik och försäljning innefattar tjänsten även ett fokus på arbetet med försäljning i vår butik, en bred roll där bemötandet med kunden alltid står i fokus, där du bland annat jobbar med att;

  • Bidra till att kunden har en fantastik shoppingupplevelse, med ett informerande säljfokus.
  • Tillsammans med dina kollegor ha ansvar för att butiken är välfylld och snyggt frontad.
  • Arbeta med aktiv kassaförsäljning
  • Delta i arbetet med att ständigt förbättra butikens utbud och service.

Som Museivärd och guide innebär tjänsten att utöver att bemanna kassor och vår vikingafärd även att utföra både kortare och mer djupgående guidningar i vår utställning.
Vi erbjuder ett roligt, omväxlande arbete i fin miljö ute på Djurgården. Arbetstiderna är varierande. Vi vill att du kan arbeta varannan helg, minst en till två dagar i veckan samt extra vid behov. Med start så snart som möjligt.

Vem söker vi?
För båda tjänsterna vill vi att du fyllt 18 år, kan service och vet hur otroligt viktigt ett bra bemötande är, att du pratar svenska och engelska obehindrat och gärna ett tredje språk. Tyska, ryska samt finska är meriterande!
Vi önskar också att du är;

  • Handlingskraftig, prestigelös och inte rädd för att ”hugga i” där det behövs
  • Driven och resultatorienterad
  • Utstrålar glädje, värme och engagemang i mötet med besökare och kollegor
  • Trivs med att både jobba i högt tempo och kan hålla uppe energin under lugnare perioder
  • Är ansvarstagande och ser vad som behöver göras, och agerar på det!

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av servicearbete och för tjänsten som museivärd med fokus på butik, att du har tidigare erfarenhet av butiksförsäljning.
För tjänsten som museivärd och guide ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet av att guida.

Vi vill också att du är sugen på att lära dig massor om vikingar och vikingatiden, kanske kan du till och med redan en del, som du sen gärna delar med dig av.
Ansökan med cv och personligt brev skickas till emma.van.eelen@vikingaliv.se
Tjänsterna kommer att tillsättas löpande.

GDPR
Genom din ansökan godkänner du att Vikingaliv hanterar dina personuppgifter under rekryteringsperioden.